[[Indholdsfortegnelse]]
 

Svar til modtagelse af Microsoft Word-filer

Ca. 280 ord.

Du har sendt mig et tekstdokument som et Microsoft Word-attachment. Min email læses på en række forskellige maskiner både under rejser og fra forskellige arbejdssteder, derfor har jeg ikke altid adgang til Microsoft Word. Jeg bruger heller ikke Microsoft Word til daglig og den versionen jeg har er sandsynligvis væsentligt ældre og ukompatibel med det dokumentet du har sendt. Ved at vedlægge et dokument som nemt kunne have været lagt direkte ind i din email som almindelig tekst med normal cut-and-paste teknik, må dokumentet gemmes, konverteres og flyttes til en anden maskine. En noget kompliceret og tidkrævende process. Den anden maskine bliver derved ufrivilligt udsat for muligheden af viruser som kan ligge i dokumentet. Hvis du mener at dit dokument har speciel formatering som er vigtig for min forståelse af indholdet, så send det istedet i HTML-, RTF- eller OpenDocument-format. Ellers er også almindelig tekst en åben og gratis standard med en potentiel rig og udtryksfuld grammatik og syntaks.

Du må ikke tolke dette svar som en uvilje fra min side mod at læse din besked. Det er istedet et udtryk for solidaritet med andre brugere som ikke ved hvad de skal gøre med attachments til email og ikke tør sige det. Det er en protest mod en monopoliserende industri som tvinger os til underkastelse for proprietære standarder, bruger-uvenlighed, markedsarrogence og grådighed. Det er også et forsøg fra min side på at bruge mindre tid på at flytte filer og mere tid på noget nyttigt.

Jeg beklager hvis det giver dig bøvl, men hvis du ikke føler at beskeden er vigtig nok til at formidle på en enklere og mere læselig måde, må den regnes som ulæst.


Sidst ændret Wed Sep 21 11:21:27 2005