[[Indholdsfortegnelse]]
 

Usynlighedshatten

Ca. 355 ord.

Usynlighedshatten er et uundværligt redskab i den daglige travlhed på arbejdspladsen. Med hatten er man sikret ro til krævende opgaver - dog kun i begrænset omfang.

Af: Ole Tange http://ole.tange.dk

Usynlighedshatten er en hat, jeg har opfundet. Det ligner en almindelig baseballcap med et skilt på, hvor der står: "usynlighedshat". Men det fantastiske er, at i samme øjeblik man tager hatten på, så bliver man usynlig.

Første gang mine kolleger så det, blev de temmeligt forbavsede; for de kunne godt høre mig, men de kunne ikke se mig. De kunne dog se hatten svæve over min stol, og da de læste teksten på hatten, så gik det op for dem, at jeg bare var usynlig.

For at usynlighatten skal blive ved at virke, så må man ikke bruge den alt for ofte; ellers mister den sin kraft.

Når man er usynlig, så bliver man ikke forstyrret. Det er rigtigt smart at tage den på, hvis hovedserveren er nede eller lignende. Folk, der kommer myldrende for at brokke sig, ser hatten, men kan ikke forstyrre, mens man arbejder med at få serveren til at virke igen. De kan højst læse skiltet på hatten højt, og det kan man nemt ignorere.

Har man mindre opgaver (typisk under et kvarter), der kræver høj koncentration, så kan hatten også være gavnlig. Folk, der kommer med opgaver, der ikke haster, går roligt igen - man slipper helt for at vrisse af folk og kan istedet koncentrere sig fuldt ud om opgaven.

Vi havde på et tidspunkt besøg af konsulenter, hvor vi havde et problem så alvorligt, at jeg blev nødt til at tage min usynlighedshat på. Først fandt de ideen sjov, men da folk ret kort tid efter kom for at brokke sig, så oplevede de den alvorlige kraft ved usynlighedshatten: Ingen forstyrrelser under udbedring af problemet.

Efter nu at have levet med usynlighedshatten i et års tid er erfaringerne kun positive. Hatten bruges sjældent, men tages det mere alvorligt.
Forfatteren med en usynlighedshat - her baseret på en Adapt-hat.
GIMP-format


Sidst ændret Wed Apr 6 00:30:57 2005